De fietsmeting in stappen

Stap 1: Het intake gesprek

Tijdens het gesprek luister ik naar jouw bevindingen en ervaringen op de fiets. Daarbij worden ook de mogelijke klachten en blessures doorgenomen.

Stap 2: Anatomisch onderzoek

Door middel van een stappenplan ga ik kijken naar de lenigheid, flexibiliteit, spierlengte en eventuele beperkingen.
Er wordt o.a gekeken naar het mogelijke beenlengte verschil, de rugcurve, de schouderbladen, het hoogteverschil in bekken en kniehoeken.
Op deze manier is het haalbaar de fiets zodanig af te stellen, dat er een balans ontstaat tussen de juiste kracht overdracht en comfort.

Stap 3: Het opmeten van je fiets in de huidige stand

Je fiets wordt op verschillende manieren nagemeten op de huidige stand.

Stap 4: Beoordeling van de huidige fietshouding

Je mag nu gaan fietsen op de Tacx. Door een visuele beoordeling analyseer ik je huidige fietshouding. Hierbij wordt in kaart gebracht wat het huidige niveau is.

Stap 5: Afstelling schoenplaatjes

Voordat de echte fietsmeting begint, ga ik zorgvuldig de schoenplaatjes afstellen. Hiervoor gebruik ik verschillende gereedschappen.

Stap 6: De fietsmeting

Nadat je voorzien bent van markers, ga ik je vanuit de beweging filmen en het beeld analyseren. Nu kan ik de verschillende hoeken berekenen, welke voor jou het beste zijn.
Er wordt o.a. gekeken naar zadelhoogte, zadel terugstand, type zadel, stuurpen lengte en stuurinrichting. 
De aanpassingen die nodig zijn worden direct doorgevoerd en ingesteld op je fiets.

Stap 7: Tips, advies en samenvatting

Nu is je fiets optimaal afgesteld op je lichaam. Ik neem de gehele nieuwe fietsinstelling met je door. Hierbij kan ik je nog advies en tips geven over techniek en efficiency, om zo je rendement te verhogen.