Bike Fit Sudio | We fit your bike
Uraniumweg 8a Heerenveen | info@bikefitstudio.nl

Melle Plat

Van kinds af aan ben ik gek op sport en bewegen. Voor mij is dit dé manier om te ontladen, mijn grenzen te verleggen en te genieten van de sportieve strijd tegen anderen. Noem een sport; de kans is groot dat ik die heb beoefend. Altijd met veel plezier, vrij fanatiek, vaak in wedstrijdverband en soms ging ik met een medaille naar huis. Dat sportief presteren mij goed afgaat, zit denk ik in de combinatie van een sterke sensomotoriek -de interactie tussen zintuigen en de aansturing van de spieren- en mijn leergierigheid. Sportief gezien ben ik dus een allrounder. Dat ik niet uitblonk in één sport vond ik als kind wel lastig, inmiddels weet ik beter.

Nadat ik met vrienden meedeed aan een kwart triatlon in 2015 sloeg het virus toe. Zonder ervaring in multi-sportevenementen gaf ik die dag alles en al vóór de finish was ik verkocht. In de vier jaar die volgden werd ik steeds fanatieker; steeds meer uren trainen, investeren in sneller materiaal, internet afpluizen op zoek naar informatie en veel wedstrijdervaring opdoen. Elk jaar ging ik sneller; die ontwikkeling is erg verslavend, kan ik je vertellen. Zo verslavend dat ik de balans tussen sport en het leven daaromheen wat uit het oog verloor. Dit was het niet waard; het roer ging om.

Momenteel fiets ik nog een beetje, is er meer tijd voor mijn gezin en ben ik begonnen aan een opleiding. Na afronding van deze opleiding ben ik van plan de triatlontrainingen weer wat op te pakken. Echter niet meer zo gek als toen. Als ik terugkijk was die tijd ontzettend leerzaam; nieuwe vaardigheden, sportieve vrienden leren kennen, veel kennis opgedaan, geleerd vol te houden wanneer het zwaar is en ondervonden wanneer het genoeg is. Persoonlijke ontwikkeling waar ik dagelijks nog wat aan heb.

Contact

Bike Fit Studio
Uraniumweg 8a
8445 PH Heerenveen
info@bikefitstudio.nl
06-21449947