Bike Fit Sudio | We fit your bike
Uraniumweg 8a Heerenveen | info@bikefitstudio.nl

Bike Fit Studio | We fit your bike

BIORACER MOTION

Gelijktijdige bilaterale meting
Omdat het systeem bestaat uit twee camerabalken die aan beide kanten van de fietser zijn gemonteerd, kunnen de camera’s beide kanten van de fietser gelijktijdig vastleggen. Met de vastgelegde gegevens kan een 3D-reconstructie van de beweging van de fietser op de fiets worden gemaakt. Door gebruik te maken van infrarood 3D-technologie zijn we in staat om de fietser vanuit alle gezichtspunten (zij-, boven- en achteraanzicht) te volgen. Deze 3D-reconstructie geeft de fietsfitter een nauwkeurig beeld van de beweging van de fietser, wat de besluitvorming van de fietsfitter makkelijker maakt.

Draadloze actieve markers
Om een ​​fietsaanpassing uit te voeren, worden 20 draadloze actieve markeringen op de gewrichten van de fietser geplaatst die relevant zijn voor de analyse van de fietsbeweging (10 aan elke kant van het lichaam). Op de fiets zijn twee referentiemarkeringen geplaatst die als middelste lijn dienen om de symmetrie van de fietser te evalueren. 

Omdat ze draadloos zijn, kunnen de markers gemakkelijk op het lichaam van de fietser worden geplaatst. Tijdens het fietsen wordt de bewegingsvrijheid van de fietser niet aangetast door draden. Bovendien kun je je fietser gemakkelijk van de fiets laten afstappen om fietsonderdelen aan te passen zonder het risico te lopen dat een van de markeringen wordt afgescheurd doordat de fietser vast komt te zitten in de draden. 

Omdat de markeringen actief zijn (ze sturen het infraroodsignaal rechtstreeks naar de camera’s), worden de resultaten van de meting niet aangetast door reflecties van de fiets of andere reflecterende objecten die in de kamer aanwezig zijn.

Ultra-nauwkeurige high-speed camera’s
Tijdens de meting zullen zes Optitrack V120 camera’s de beweging van de fietser vastleggen met een snelheid van 120 beelden per seconde. Dankzij de hoge frequentie hoeven we de data niet te interpoleren. Bij een trapsnelheid van 90 tpm resulteert dit in een volledige meting om de 4,5 ° tijdens de pedaalslag. Door het gebruik van deze hogesnelheidscamera’s kan de fietsfitter het bewegingspatroon van de fietser in slow motion tot wel vijf keer vertraagd analyseren. Bovendien resulteert de sub-millimeter precisie van de camera’s in uiterst nauwkeurige reconstructies van de beweging van de fietser.