Bike Fit Sudio | We fit your bike
Uraniumweg 8a Heerenveen | info@bikefitstudio.nl

Bike Fit Studio | We fit your bike

Mijn naam is Thomas Wobma. Na jaren actief te zijn geweest in het wielerpeloton en door mijn liefde voor tijdrijden, is de beweging van de mens op de fiets mijn passie geworden. Daarnaast ben ik mij, door mijn kennis en ervaring in de wielerwereld, gaan interesseren voor bikefitting en fietspositionering.

Sinds 2014 ben ik eigenaar van Bike Fit Studio en doe ik de fietsmetingen in het pand van Bioracer, waar een speedcenter is ingericht. Ook kan ik wielrenners advies geven bij de aanschaf van een nieuwe fiets of bij klachten en blessures en kan ik een fietsmeting verrichten. Tot slot kan ik je helpen bij je fietstechniek. Met veel liefde voer ik mijn vak uit voor wielrenners op welk niveau dan ook. Ik hoop je snel te mogen ontmoeten in mijn Bike Fit Studio!

De Bike Fit Studio is centraal gevestigd in het kloppend sporthart van Friesland, namelijk Heerenveen. In de Bike Fit Studio beschik ik over specifieke hard- en software. Alle meetgereedschappen die nodig zijn voor screening in anatomie, lenigheid en flexibiliteit zijn aanwezig.

Voor de fietsanalyse zijn er zes high speed camera’s. Verder maak ik gebruik van drukpuntmeting, apparatuur voor de voetanalyse, een machine die zolen maakt en statische meetapparatuur. Wil je op je tijdritfiets of triatlonfiets een betere houding? Dan kunnen we een windtunnel simuleren en een frontaaloppervlakte berekening maken om meer watt te besparen. De Bike Fit Studio is ingericht om elk type renner te ontvangen. Ook fit ik tandems en paralympiërs. Verder beschik ik over alle bike fit gerelateerde componenten zoals: zadels, widgeds, compensatie voor beenlengte verschil, fietsschoenen, custom BR insoles en Bioracer fietskleding.

Het komt vaak voor dat je na een tijd fietsen niet prettig op de fiets zit door zadelpijn, een brandend of doof gevoel onder de voet, tintelingen in armen en handen, knieklachten, rug- en/of nek- en soms zelfs hoofdpijn. Vaak komen deze klachten voort uit een onjuiste positie op de fiets.

Doordat de fiets verkeerd staat afgesteld in combinatie met een verkeerd zadel of stuur, kunnen deze klachten zich ontwikkelen. Het kan ook zijn dat de fiets die je hebt, niet bij je past. Tijdens de fietsmeting houd ik rekening met de blessures die er op dat moment zijn, maar ook met blessures die er in je verleden zijn geweest. Daarnaast houd ik rekening met de doelen die je stelt als wielrenner. Door stap voor stap te werk te gaan, zie je continu de veranderingen in je fietshouding, wat het mogelijk maakt om je uiteindelijk perfect op de fiets te zetten. Tijdens de fitting krijg je informatie en tips over het juiste materiaal en de houding. Niet alleen advies in sturen, stuurpen lengte, zadel, crank lengte en pedalen, maar ook in framematen en geometrie.