Bike Fit Sudio | We fit your bike
Uraniumweg 8a Heerenveen | info@bikefitstudio.nl

Bike Fit Studio | We fit your bike

Stap 1: Het intake gesprek

Tijdens het gesprek luister ik naar jouw bevindingen en ervaringen op de fiets. Daarbij nemen we ook de mogelijke klachten en blessures door.

Stap 2: Anatomisch onderzoek

Door middel van een stappenplan ga ik kijken naar de lenigheid, flexibiliteit, spierlengte en eventuele beperkingen. Ik kijk onder andere naar het mogelijke beenlengte verschil, de rug curve, de schouderbladen, het hoogteverschil in bekken en kniehoeken. Op deze manier kan ik de fiets zodanig afstellen, dat er een balans ontstaat tussen de juiste krachtoverdracht en het comfort.

Stap 3: Het opmeten van je fiets in de huidige stand

Je fiets wordt op verschillende manieren nagemeten op de huidige stand. Bij gebruik van het motionsysteem maak ik een fietsfoto met sensoren (vóór en na de meting). Hiermee registreer je nog meer data.

Stap 4: Beoordeling van de huidige fietshouding

Je mag nu gaan fietsen op de trainer Kickr. Door een visuele beoordeling analyseer ik de huidige fietshouding. Hierbij wordt in kaart gebracht wat het huidige niveau is.

Stap 5: Afstelling schoenplaatjes

Voordat de echte fietsmeting begint, ga ik zorgvuldig de schoenplaatjes afstellen. Hiervoor gebruik ik verschillende gereedschappen en wordt de druk onder de voet gescreend met UV licht.

Stap 6: De fietsmeting

Nadat je voorzien bent van markers, ga ik je vanuit de beweging filmen en het beeld analyseren. Nu kan ik de verschillende hoeken berekenen, die voor jou het beste zijn.
Ik kijk onder andere naar zadelhoogte, zadel-terug-stand, type zadel, stuurpenlengte en stuurinrichting. 
De aanpassingen die nodig zijn, worden direct doorgevoerd en ingesteld op je fiets. Bij de motion meting werken we 3D.

Stap 7: Tips, advies en samenvatting

Nu is je fiets optimaal afgesteld op het lichaam. Ik neem de gehele nieuwe fietsinstelling met je door. Hierbij kan ik je nog advies en tips geven over techniek en efficiency, om zo je rendement te verhogen.