Bike Fit Sudio | We fit your bike
Uraniumweg 8a Heerenveen | info@bikefitstudio.nl

Bike Fit Studio | We fit your bike

  1. Home
  2. »
  3. Zadeldrukpunt meting

Zadelpijn kan een behoorlijke spelbreker zijn in je fietsplezier. Soms uiten zadelklachten zich al na korte tijd, soms juist na een langere rit. Bedenk maar eens dat je doorbloeding in sommige gevallen na drie minuten al met 75% kan verminderen.

Scherpe pijn aan de zitbeenderen, een doof dood gevoel, een zenuw die beklemd wordt of irritatie aan de huid. Een zadeldrukpunt meting kan helpen om op zoek te gaan naar het zadel wat het beste bij je past. Het onderzoek van de zadeldrukpunt meting houdt eigenlijk veel meer in dan de meting zelf. We gaan op zoek naar hoe de klachten zich eigenlijk uiten. Het kan zijn dat je zadel niet goed is afgesteld. Ik let hierbij op hoogte, kanteling en zadel-terug-stand. Zelfs stuurinrichting en type zeem in het fietsbroekje kunnen hierin een rol spelen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je bouw van het lichaam (anatomie) niet past bij je huidige zadel. Een verkeerd zadel of een niet goed afgesteld zadel kan ook andere fietskwalen met zich meebrengen, zoals bekken- of rugklachten.

Een mat met sensoren geeft mij een volledig beeld wanneer je kracht zet en beweegt op je zadel. Ik werk met de zadeldrukpuntmeting van Gebiomized. In de Bike Fitstudio heb ik  verschillende merken zadels, zoals SQ-Lab, Pro, Fizik, Selle Italia en ISM.

De duur van deze analyse is één tot anderhalf uur. Zie de prijslijst voor de actuele tarieven.