Bike Fit Sudio | We fit your bike
Uraniumweg 8a Heerenveen | info@bikefitstudio.nl

Bike Fit Studio | We fit your bike

  1. Home
  2. »
  3. Voet fit

Het is bij mij mogelijk om specifiek met de voeten aan de slag te gaan. Je herkent het vast wel: koude voeten, een doof en dood gevoel en koude tenen. Soms voelt de voet krampachtig. En door een verkeerde afstelling van de schoenplaatjes kun je zelfs knieklachten krijgen en vermindert je rendement.

Bij de voetfit stel ik nauwkeurig de schoenplaten af. Om tot een goede afstelling te komen, moet ik het een en ander van je voet te weten komen. Ik screen op verschillende manieren. Ik kijk bijvoorbeeld naar het voetlengte verschil, het kantelpunt van de bal van de voet, de rotatie en de stand van de voet.

Het kan ook zijn dat je een goede ondersteuning mist. Hierin kan ik je voorzien van goed materiaal, een custom zool of de juiste schoenen. Het is bij de voetfit de bedoeling dat je de eigen fiets, fietskleding en uiteraard je fietsschoenen meeneemt. Een goede voetfit volstaat alleen als ik de stand van je schoenplaatjes ook ga testen. Je gaat fietsen en wat vermogen leveren. Ik gebruik bij de voetfit een plaat met uv-licht om de druk onder de voeten te beoordelen. Daarnaast een mal, waarop ik je afgetekende voetbotjes plaats, en een lazer en andere tools.

De voetfit duurt ongeveer 1 uur. Zie de prijslijst voor de actuele tarieven.