Bike Fit Sudio | We fit your bike
Uraniumweg 8a Heerenveen | info@bikefitstudio.nl

Theo Mestrini


Bike fit, meten is weten.

Een bikefitting is ideaal voor iedereen die zijn fiets optimaal wil afstellen op zijn/haar lichaam. Een paar millimeter kan het verschil maken tussen lekker fietsen en ongemak of blessures. Ik ging op bezoek bij de Bike Fit Studio van Thomas Wobma in Heerenveen.

Thomas is een actief triatleet. Hij heeft een passie voor de beweging van de mens op de fiets. Hij combineert zijn passie met zijn kennis van fietstechniek en materialen in de ultieme bikefitting en fietspositionering voor zijn klanten. Eigenlijk heb ik geen echte klachten of blessures en ik zie dit meer als preventief onderhoud aan mezelf. Ik besluit te gaan voor de volledig, 3 uur durende fietsmeting.

Een volledige fietsmeting begint met een intakegesprek. Je vertelt wat voor soort fietser je bent en ook worden mogelijke klachten en blessures besproken. Hierna volgt een uitgebreid anatomisch onderzoek. Thomas gebruikt een stappenplan en kijkt naar de lenigheid, flexibiliteit, spierlengte en eventuele beperkingen. Er wordt o.a. gekeken naar het mogelijke beenlengteverschil, de rug-curve, de schouderbladen, het hoogteverschil in bekken en kniehoeken. Op deze manier weet hij wat haalbaar is en kan hij de fiets perfect afstellen, zodat er een balans ontstaat tussen de juiste krachtoverdracht en comfort.

Nu mag er gefietst worden op je eigen fiets, geplaatst op een smart trainer. Tijdens de virtuele rit wordt er een beoordeling gemaakt van je huidige fietshouding. Alles wordt gefilmd en is gelijk op groot scherm te volgen. Met behulp van sensoren op enkel, heup en knie wordt de ideale hoek bekeken en getoond op het grote scherm.

Als eerste worden de schoenplaatjes minutieus  afgesteld en dan volgt de daadwerkelijke fietsmeting. Er wordt o.a. gekeken naar zadelhoogte, zadel terugstand, type zadel, stuurpenlengte en stuurinrichting. De aanpassingen die nodig zijn worden direct doorgevoerd en ingesteld op je fiets.

Thomas is niet snel tevreden en meerdere keren moet ik op en van de fiets, cm omhoog, tikkie naar links, meten is weten! Uiteindelijk is hij tevreden met het beeld wat hij ziet op het grote scherm, ter vergelijking laat hij mij ook zien hoe ik eerst op de fiets zat. Zelfs ik kan zien dat deze nieuwe positie er gesoigneerder uitziet. Tussendoor krijg ik van de fietsliefhebber Thomas ook diverse tips en adviezen over techniek en efficiency, om zo mijn rendement op de fiets te verhogen. Alle gegevens worden opgeslagen en ik krijgt een verslag mee naar huis. Ik voel dat ik een stuk beter op mijn fiets zit, maar ik kan pas over een paar weken echt conclusies trekken. Mijn zadel is ruim drie centimeter omhoog gegaan en ook is de positie van mijn zadel en stuur aangepast. De eerste paar korte ritjes om aan de nieuwe positie te wennen, voelen goed aan.

Ik zou de bikefitting bij Bike Fit Studio Heerenveen zeker aanraden. Als RTC Rally lid betaal je nu 179 euro en krijg je een zeer uitgebreide meting van iemand met passie voor zijn vak. Je kunt na deze volledige bike fit ook elk voorjaar laten controleren of alles nog goed staat, Thomas heeft hier een speciaal abonnement voor bedacht, de RTC Rally vervolg fit kaart. Deze kaart geeft je voor 125 euro recht op 3 vervolg metingen zoals bijvoorbeeld een jaarlijkse vervolgmeeting of een specifieke afstelling, van schoenplaatjes, zadel of stuur. Voor meer vragen en Bike Fit informatie contact Thomas Wobma Bike Fit Studio Heerenveen info@bikefitstudio.nl

Ride on!

 

Contact

Bike Fit Studio
Uraniumweg 8a
8445 PH Heerenveen
info@bikefitstudio.nl
06-21449947