Bike Fit Sudio | We fit your bike
Uraniumweg 8a Heerenveen | info@bikefitstudio.nl

Theresia Offringa

Op relatief late leeftijd ben ik begonnen met triatlon. Het grootste deel van mijn leven heb ik gevolleybald. In 2013 heb ik mijn eerste racefiets gekocht, om samen met een vriendin de elfstedentocht te gaan fietsen. Ik bleek fietsen erg leuk te vinden en ook wel aardig te kunnen. Later ben ik er ook bij gaan lopen.

Toen ik in 2014 bij de allereerste triathon van Workum ging kijken, dacht ik gelijk: wauw, volgend jaar doe ik ook mee. Zo gezegd, zo gedaan. In 2015 stond ik aan de start van mijn eerste 1/8 triathlon, en ik vond het machtig! Ik denk dat je kunt zeggen dat ik nogal allround ben en dan is een triatlon, bestaande uit drie verschillende sporten, natuurlijk ideaal. Ook heb ik een wijs man eens horen zeggen: een triatlon is een fysieke inspanning en een mentale uitdaging.

In de jaren daarna heb ik de afstand steeds wat verder uitgebouwd. Mijn eerste halve triatlon deed ik in 2017 tijdens de Challenge Almere. Eindtijd 5:56. Door consequent goed te blijven trainen en begeleiding te vragen van een coach, heb ik mijzelf de afgelopen jaren behoorlijk weten te verbeteren. In 2019 werd ik bij het NK halve triatlon in Klazienaveen vijfde in mijn leeftijdscategorie (40+). Eindtijd daar was 5:15.

Mijn hoofddoel voor 2020 was het voltooien van een hele triatlon, namelijk de Frysman. Dit is een triatlon rondom het Reaklif in Zuidwest-Friesland. Maar we weten allemaal hoe 2020 is verlopen qua sportjaar. Dit doel is dus doorgeschoven naar juli 2021. Verder staat er voor augustus 2021 nog de Ironman Maastricht (halve) op het programma en hopelijk wat lokale kortere triatlonwedstrijden.

Contact

Bike Fit Studio
Uraniumweg 8a
8445 PH Heerenveen
info@bikefitstudio.nl
06-21449947